HAL

amúr

angolna

busa

csuka

durbincs

harcsa

kárász

keszeg

ponty

süllő

törpeharcsa

BÉKA

kecskebéka

mocsári béka

sárgahasú unka

zöld levelibéka

tarajos gőte

HÜLLŐ

mocsári teknős

vízisikló

 

AMÚR

AMÚR

AMÚR

 

Testfelépítés:

Az amúr hengeres testű, felülrol kissé lapított alakú hal, jellegzetesen torpedóalakú. Kültakarója kissé síkos, nem nyálkás, testét nagy méretu ezüstös színű pikkelyek fedik. Feje nagy vaskos, szája csúcsba nyíló, szájszéle erős, izmos. Szeme nagy, a fej elülső részén helyezkedik el. Úszói palaszürke árnyalatúak, hátúszójának első sugara kemény, a többi lágy úszósugár. Farokúszója erőteljes, középen hasított.


Szaporodás, egyedfejlődés:

Az ívás május, június hónapban történik, 20 celsius fokos feletti vízhőmérséklet mellett, ívás után az ikra lebeg, és felúszik a felsőbb, melegebb vízrétegbe. A kikelő ivadék az első időszakban planktonikus élőlényeket fogyaszt csak később tér át a növények fogyasztására. Növekedése megfelelő minőségű és mennyiségű táplálék mellett igen gyorsnak mondható, irodalmi adatok szerint 120cm testhosszúságot és akár 50 kg-os testsúlyt is elérhet.

Táplálkozás:

Az amúr elsősorban növényi táplálékot fogyaszt. Étlapján megtalálható, friss növényi hajtások, előszeretettel fogyasztja a zöldalgát, a nád hajtásait.


 
FA NÖVÉNY HAL, BÉKA, HÜLLŐ, EMLŐS, MADÁR ROVAR, EGYÉB ÁLLAT ÉRDEKESSÉG JÁTÉK TESZT, FELADAT